Mamma Elsas mazarinkaka

Mamma Elsas mazarinkaka
Foto: TV4

Mamma Elsas mazarinkaka

Av: Peter - Gran Canaria

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

45 min

Klassisk mazarinkaka som många minns från barndomen. Relativt enkel att göra. Serveras med färska jordgubbar och krämig vaniljglass.

Dryck
Brown Brothers Muscat från Australien. Serveras iskall. Sist men inte minst en god kopp kaffe med en god cognac till.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 8
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 30 sötmandlar skalade, malda
  • 3 msk skorpmjöl
  • 1 l färska jordgubbar
  • 0,5 l vaniljglass

Gör så här

  1. Lägg smör och socker i en skål och blanda till en jämn smet. Häll sedan i mjölken. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda i smeten. Blanda sedan i äggen och de malda mandlarna och rör om till smeten är jämn och fluffig.
  2. Smöra en form och strö skorpmjölet över formen. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 45 minuter på 175 grader.
  3. Ta ut formen och vänd upp och ner på formen och låt den svalna.
  4. Skiva jordgubbarna i tunna skivor. Dekorera med jordgubbarna på toppen av kakan. Skär kakan i tårtbitar och lägg vaniljglassen bredvid kakan. Ta gärna ut vaniljglassen fem minuter före servering så glassen blir krämig.