Getsadel med tillbehör

Getsadel med tillbehör
Foto: TV4

Getsadel med tillbehör

Av: Pär - Leksand

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Getsadel med ingefärssyltad zucchini.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Getsadel

  • 1 getsadel (av killing) [ca 1 kg]
  • 1 msk smör, smält
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, finmalen
  • 0,5 l buljong

Gräddig sås

  • 40 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Den silade skyn efter getsadeln
  • 1 tsk collorit
  • 2 dl vispgrädde

Ingefärssyltad zucchini

  • 1 zucchini [ca 300 gram]
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 20 g ingefära, skivad och skalad

Gör så här

Getsadel

  1. Smält smöret och pensla getsadeln, salta och peppra. Stek i ugnen i långpanna 225 grader i 20 minuter slå därefter i buljongen i långpannan täck med folie sänk temperaturen till 100 grader låt stå i ugnen ytterligare 5 timmar, häll av och spara skyn som ska vara till såsen. Låt därefter sadeln vila under folie i ca 30 minuter.

Gräddig sås

  1. Sila och koka ner skyn efter stekningen av getsadeln i en kastrull till ungefär 3 dl. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet under vispning, därefter tillsätt under vispning skyn, grädden samt collorit.

Ingefärssyltad zucchini

  1. Skala och skär zucchinin i kuber om cirka 1 cm, lägg i kastrull tillsätt vatten, socker, ättika samt ingefära. Koka i cirka 30 minuter. Låt svalna plocka därefter bort den skivade ingefäran.
  2. Servera med skivat kött på såsspegel, pressad potatis garnerad med persilja, zucchini samt svartvinbärsgelé.

Vintips från Pär
Tommasi Graticcio Appassimento Parziale (nr 5354)