Filé mignon black and white

Filé mignon black and white
Foto: Tv4

Filé mignon black and white

Av: Mikael - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

26 ingredienser

Filé mignon black and white serveras med krämig potatispuré och sparrisknippen.

Vintips från Mikael
Tokolosh Merlot, nr 2057, 76 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 500 g oxfilé
  • smör, till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Tryffelsås

  • 2 dl steksky
  • 1 dl madeiravin
  • 1 msk oxfond
  • 2 dl vatten
  • 1 krm vit tryffelolja
  • 20 grönpepparkorn
  • salt
  • peppar
  • strösocker
  • några stänk kinesisk soja
  • 1 msk smör

Bearnaisesås

  • 1 dl vatten
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 2 schalottenlökar
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 äggulor
  • 200 g smör, smält
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dragon
  • färsk dragon
  • salt

Gör så här

Tryffelsås

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud såsen ca 20 min, red med mjöl och vatten. Rör ned smöret innan servering.

Bearnaisesås

  1. Reducera vattnet, vinägern och kryddorna till hälften.
  2. Sila och häll tillbaka vätskan i grytan, håll låg värme.
  3. Vispa ned äggulorna tills det blir ett fast skum och häll försiktigt ned smöret samtidigt som du vispar.
  4. Vispa till såsen fått en tjock och fin konsistens och hacka ner ca 2 msk färsk dragon i såsen.
  5. Smaka av med salt och låt såsen stå och dra till sig av smakerna. Servera såsen rumsvarm.