Mamma Giovannas zuppa di pesce

Fisksoppa
Foto: TV4

Mamma Giovannas zuppa di pesce

3

4 steg att laga

7 ingredienser

45 min

Mamma Giovannas zuppa di pesce.

Ingredienser

portioner4 portioner

Mamma Giovannas zuppa di pesce

  • 200 g gösfilé
  • 1 kg blåmusslor
  • 16 gröna musslor
  • 200 g färska räkor
  • 600 g krossade tomater
  • 5 schalottenlök
  • 1-2 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Mamma Giovannas zuppa di pesce
    Tvätta musslorna och skala räkorna, hacka fem schalottenlökar och en halv spansk peppar
  2. Fräs vitlök, spansk peppar och musslorna i olivolja i en stor kastrull, lägg på ett lock. Låt ångas i några minuter. Rör om försiktigt i kastrullen då och då. Häll i två dl vitt vin, på med locket. Häll i tomatkrossen. Låt koka ihop i ca 25-30 minuter på låg värme.
  3. Skär upp gösfilén i portionsbitar och stek försiktigt i olja så att bitarna håller ihop. Lägg i gösen och några handskalade räkor i fisksoppan strax innan servering. Strö lite mynta över portionerna.
  4. Bruschetta
    Skiva fyra lantbröd, pensla med olja och pressad vitlök. In i ugnen på hög värme några minuter. Hacka upp mynta och strö över. Servera till fisksoppan.