Linguine med kyckling, citron och parmesan

Foto: TV4
Linguine med kyckling, citron och parmesan
16 ingredienser
45 min
Linguine med kyckling, ruccola, citron och parmesan i en rödvins- och balsamicoreduktion.
Vintips från Martina
7 Deadly Zins, Zinfandel (art nr 6690)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Citronolja
- 1 dl extra virgin olivolja
- 1 citron, zest
Kyckling i rödvins- och balsamicoreduktion
- 600-700 g kycklingfilé
- 2 schalottenlökar, hackade
- 1 rödlök, hackad
- 3 klyftor vitlök, hackade
- 250 g champinjoner, skivad
- 3 dl rött vin
- 1,5 dl balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- En nypa socker
- 600-800 g linguine
- 130 g rucolasallad
- 150 g parmesanost, riven
Gör så här
- Tvätta citronen och riv det gula på skalet fint. Blanda med olivolja.
- Skär kycklingen i munsbitar. Hacka lök, schalottenlök och vitlök och skiva champinjonerna.
- Stek allt på medelhög värme, salta och peppra efter smak. Häll på rödvin och balsamico samt en nypa socker. Låt allt reducera, det kan ta allt mellan 10 och 15 minuter beroende på värme på plattan.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skölj ruccolan och riv parmesanosten grovt.
- Blanda den nykokta pastan med citronoljan, ruccolan och kycklingen.
- Blanda till sist i parmesanosten. Servera genast, garnera gärna med mer parmesanost.