Paprikagrillad kycklingfilé med sparris

Foto: TV4
Paprikagrillad kycklingfilé med sparris
8 ingredienser
Paprikagrillad kycklingfilé med sparris och parmachips och citronsås
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 16 gröna sparrisar
- 8 skivor parmaskinka
Citronsås
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1,5 kycklingbuljongtärning
- 0,5-1 citron, saft och skal
Gör så här
- Marinera kycklingfilé (helst 1 dygn) i paprikakräm exempelvis ajvar, samt olivolja. Salta och peppra.
- Stek i ugnen eller grilla på 175 grader cirka 25 minuter.
- Förkoka sparrisen i 2 minuter, grilla eller stek den i en stekpanna med lite fett. Salta och peppra.
- Rosta parmaskinkan i ugnen på 180 grader i 6 minuter.
Citronsås
- Koka ihop allt och smaka av med salt och peppar. Skumma av med stavmixern. Servera med sparrispotatis.