Chokladpannacotta med rabarber

Foto: TV4
Chokladpannacotta med rabarber
9 ingredienser
Chokladpannacotta som serveras med smält rabarber och mandelspån.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Chokladpannacotta
- 3 gelatinblad
- 100 g vit bakchoklad
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Smält rabarber
- 500 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 2 msk rörsocker
- mandelspån, till garnering
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Hacka chokladen i små bitar.
- Häll grädden i en kastrull tillsammans med strösocker. Låt det koka upp, ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker.
- Låt chokladen smälta under omrörning.
- Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen.
- Rör om tills gelatinet smält. Fördela i 6-8 portionsskålar och låt dem stå kallt minst 3 timmar.
- Ansa och skölj rabarbern, skär den oskalad i 3 cm långa bitar.
- Lägg dem i en smord eldfast form, varva med strösocker.
- Ställ formen mitt i ugnen i 200 grader och låt stå till rabarbern mjuknat. Ta ut formen och strö över råsocker. Låta kallna.
- Toppa pannacottan med rabarbern när den stelnat. Strö över mandelspån.