Lammfärskorvar med ajvar relish, tzatziki och klyftpotatis

Foto: TV4
Lammfärskorvar med ajvar relish, tzatziki och klyftpotatis
17 ingredienser
En äkta medelhavsrätt med lammfärs. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
potatis
- 1 kg potatis
- salt
- peppar
- olja
- rosmarin
- lammkorv
- 500 g lammfärs
- 1 ägg
- 3 msk ajvar relish
- 2 msk honung, flytande
- salt
- peppar
Tzatziki
- 5 dl mat yoghurt
- 2 gurkor
- 2 klyftor vitlök
- salt
- peppar
Gör så här
- Potatis: Tvätta, skär i klyftor, lägg i form med havssalt, svartpeppar olja och lite rosmarin i cirka 20 minuter.
- Tzatziki: Tvätta gurkan, riv den grovt. Lägg i sil med lite salt. Låt den vattna ur minst en timme. Annars blir tsatsikin för lös. Pressa i vitlöken i yoghurten och lägg i gurkan. Salta och peppra. Låt stå en stund i kyl så den får ta smak.
- Lamm: Rör ihop 500 gr lammfärs med 1 ägg, 2-3 msk ajva relish, honung, salta och peppra. Forma till små korvar. Stek korvarna runt om i en het panna med smör och olja i 5-6 minuter.