Lammfärskorvar med ajvar relish, tzatziki och klyftpotatis

Lammfärskorvar med ajvar relish, tzatziki och klyftpotatis
Foto: TV4

Lammfärskorvar med ajvar relish, tzatziki och klyftpotatis

Av: Madeleine Karlenfjäll

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

En äkta medelhavsrätt med lammfärs. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

potatis

  • 1 kg potatis
  • salt
  • peppar
  • olja
  • rosmarin
  • lammkorv
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk ajvar relish
  • 2 msk honung, flytande
  • salt
  • peppar

Tzatziki

  • 5 dl mat yoghurt
  • 2 gurkor
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Potatis: Tvätta, skär i klyftor, lägg i form med havssalt, svartpeppar olja och lite rosmarin i cirka 20 minuter.
  2. Tzatziki: Tvätta gurkan, riv den grovt. Lägg i sil med lite salt. Låt den vattna ur minst en timme. Annars blir tsatsikin för lös. Pressa i vitlöken i yoghurten och lägg i gurkan. Salta och peppra. Låt stå en stund i kyl så den får ta smak.
  3. Lamm: Rör ihop 500 gr lammfärs med 1 ägg, 2-3 msk ajva relish, honung, salta och peppra. Forma till små korvar. Stek korvarna runt om i en het panna med smör och olja i 5-6 minuter.