Norsk iskaka

30 min + 4 h
8
Spela video Norsk iskaka
Foto: TV4

Hasselnötsmaräng fylld med daimglass och toppad med färska bär. Kall, söt och krispig glasstårta med maräng.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 oktober 2014
30 min + 4 h
8

Du behöver

Tårtbotten

  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl hasselnötter

Fyllning

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 dl grädde, 40 %
  • 1 dubbeldajm, hackad

Servering

  • röda och blåa färska bär

Gör så här

  1. Nötmarängbotten:
    Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med sockret. Blanda socker och hasselnötterna med äggvitorna och häll i en bakplåtspappersklädd springform (en form med löstagbar kant). Baka i 175 grader i 30 min. Låt svalna.
  2. Fyllningen:
    Lösvispa grädden, blanda i sockret, äggulorna och den hackade dubbeldajmen.
  3. Häll fyllningen på den avsvalnade kakan och ställ in den i frysen, minst 4 timmar.
  4. Ta ut kakan från frysen, ta bort bakplåtspappret. Lägg upp kakan på en tallrik och dekorera med de färska bären, låt kakan tina något innan den serveras.
Kommentera receptet

Fler goda recept