Guns Pyrus Communis la radio

Guns Pyrus Communis la radio
Foto: TV4

Guns Pyrus Communis la radio

Av: Lennart - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Mogna frukter med bärtoppad grädde i knaprigt pajskal.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smör, smält

Fyllning

  • 4-5 päron (övermogna eller konserverade)
  • 250 g crème fraîche
  • 3 msk vaniljsocker
  • 4 äggulor
  • 1 citron
  • 3 dl grädde
  • vaniljglass

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  2. Smält smöret och häll det över mjölblandningen.
  3. Blanda snabbt så att degen går ihop.
  4. Tryck ut direkt i pajformen och låt kanten bli lite tjockare än botten.
  5. Låt kanten bli härligt knaprig.
  6. Skala päronen och halvera eller klyfta dessa.
  7. Lägg ut dekorativt i pajformen och droppa över lite citronsaft.
  8. Blanda crème fraiche, vaniljsocker och äggulor, häll över blandningen mellan päronen i formen.
  9. Grädda i 200 grader i 25–30 minuter.
  10. Vispa grädde och servera denna tillsammans med en kula vaniljglass.
  11. Dekorera grädden med några björnbär.