Bjärekyckling med potatispuré

Foto: TV4
Bjärekyckling med potatispuré
22 ingredienser
70 min
Bjärekyckling med potatispuré, vit sparris och syrlig vinägrett.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Marinerad Bjärekyckling
- 4 Bjärekycklingsfiléer
- 20 g basilika, hackad
- 3 krm salt
- 3 krm peppar
Potatispuré
- 650 g Bjärepotatis
- 3 dl mjölk
- 150 g smör
- 75 g parmesanost, riven
- 5 krm salt
- 5 krm svartpeppar
Vit sparris
- 12 vita sparrisar, skalade
- 4 msk extra virgin olivolja
- 2 krm salt
- 2 krm peppar
Syrlig vinägrett
- 280 g bacon, knaperstekt, finhackad
- 1 schalottenlök, finhackad
- 30 g gräslök, finhackad
- 0,5 dl extra virgin olivolja
- 0,3 dl balsamvinäger
garnityr
- 0,5 morot, finhackad
- 20 g gräslök, finhackad
- 6 körsbärstomater (naturella eller soltorkade)
Gör så här
Marinerad Bjärekyckling
- Sätt på ångugnen på 30 % fukt, 150 grader (om du har en vanlig ugn så ska du ha samma temperatur).
- Lägg den hackade basilikan under skinnet på kycklingbröstet. Salta och peppra.
- Bryn därefter filén i en het stekpanna (början med sidan med skinn först), ca 2 minuter per sida.
- Efter att bägge sidorna har fått färg så bakas kycklingen av i en ång-ugn tills kycklingen når en innertemperatur på 70 grader (tar cirka 15 minuter).
- Garnera med finhackad morot, finhackad gräslök samt soltorkade tomater.
Potatispuré
- Koka potatisen i en kastrull med saltat vatten. Pressa därefter potatisen. Smält smöret och tillsätt därefter mjölken.
- Blanda samman den pressade potatisen med det smälta smöret och mjölken. Vispa samman med en elvisp. Smaka av med salt peppar. Tillsätt parmesanosten. Garnera med flingsalt och basilika
Vit sparris
- Skala den vita sparrisen och lägg den i en bunke. Tillsätt oljan, salt och peppar och rör om. Bryn därefter sparrisen i en het panna i cirka 4 minuter.
Syrlig vinägrett
- Finhacka bacon, schalottenlök och gräslök. Knaperstek baconen i cirka 10 minuter. Lyft bort baconen från det överblivna fettet.
- Bryn schalottenlöken och gräslöken i baconfettet i 4 minuter. Tillsätt sedan olivolja och balsamvinägern.
- Smaka av så att proportionerna mellan olivoljan och balsamvinägern känns rätt. Tillsätt sedan baconen.