Laxlindad grissini och halloumibiffar

Foto: TV4
Laxlindad grissini och halloumibiffar
21 ingredienser
Laxlindad grissini, ljumma räkor och zucchini- och halloumibiffar med aioli.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Laxlindad grissini
- 75 g färskost, rumsvarm
- 1,5 msk dill, hackad
- 0,5 tsk citron, skal, finrivet
- 6 tunna skivor rökt lax, skurna i 1.5 cm tjocka remsor
- 10 grissini
Ljumma räkor
- 400 g skalade räkor
- 1 tsk ingefära
- 2 msk söt chilisås
- 0,5 msk röd chilifrukt, hackad
Zuccini- och halloumibiffar
- 150 g zucchini
- 2 schalottenlökar (små)
- 100 g halloumiost
- 0,25 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 msk dill, hackad
- salt
- peppar
Aioli
- 2,5 dl turkisk yoghurt
- 0,5 msk sirap
- 1-2 krm salt
- 0,5 solo vitlök
Gör så här
Laxlindad grissini
- Blanda färskosten med dillen och citronskalet.
- Bred blandningen runt om grissinin så att cirka en tredjedel täcks med ostmassan, vira laxremsorna runt grissinin och fäst med lite färskost.
- Gör inte dessa för långt i förväg, då blir de mjuka.
Ljumma räkor
- Skala räkorna och lägg dem i en skål, blanda ner ingefäran, chilisåsen och den hackade chilin.
- Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och vänd ner räkblandningen, låt bryna 5 minuter på svag värme.
- Lägg upp räkblandningen i serveringsglas. Toppa räkorna med ett par skedar aioli innan du serverar.
Aioli
- Blanda yoghurten med sirap, salt samt en halv pressad färsk singelvitlök.
Zucchini- och halloumibiffar
- Riv zucchinin grovt och pressa av så mycket vätska du kan, riv i halloumin.
- Blanda ner den finhackade schalottenlöken, hackad dill, mjöl och ägg, salt och vitpeppar.
- Forma små runda biffar som du steker 3-4 minuter på varsin sida eller tills de är gyllenbruna.
- Servera biffarna med löjrom, turkisk yoghurt, citronskiva och hackad schalottenlök.