Saffransgul chokladmousse med apelsintopp

Saffransgul chokladmousse med apelsintopp
Foto: TV4

Saffransgul chokladmousse med apelsintopp

27

10 ingredienser

15 min + 1 h

Vit chokladmousse med saffran och kesella. Servera med fräsch apelsinsallad med mynta och vit choklad.

**Dryck
**Château Grillon Vitt vin , Frankrike, Bordeaux, Sauternes Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Mousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 förp saffran
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg

Apelsinsallad

  • 1 apelsin
  • 0,25 dl strösocker
  • 0,25 dl apelsinjuice
  • 4 kvistar mynta (eller citronmeliss)
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Mousse
    Vispa grädden med saffran. Smält chokladen i bitar, på svag värme i vattenbad, så att den precis bara smälter. Vispa ägget och tillsätt chokladen under kraftig omröring. Rör ner kesella och sist grädden. Häll upp moussen i glas. Låt glasen stå i kylen i ca 1 h.
  2. Apelsintoppning
    Skala det yttersta skalet av halva apelsinen med en potatisskalare. Strimla skalet. Skala av resten och skär apelsinen i bitar. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Rör försiktigt i juicen och apelsinskal och rör till sockret smält.
  3. Lägg upp apelsinerna på moussen innan servering och häll apelsinsåsen över apelsinerna. Riv över vit choklad och dekorera med mynta/citronmeliss.