Fransk chokladkaka med saffransgrädde

Fransk chokladkaka med saffransgrädde
Foto: TV4

Fransk chokladkaka med saffransgrädde

Av: Anna-Karin - Orsa

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

50 min

God chokladkaka med mörk choklad, serveras med grädde smakssatt med saffran.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 175 g smör
  • 175 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 äggvitor
  • 0,5 krm saffran
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i en avlång form och sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggulor tillsammans med sockret.
  3. Tillsätt mjöl och bakpulver men vispa inte.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  5. Smält smöret tillsammans med chokladen. Blanda i smörchokladen i smten och tillsätt sedan äggvitorna och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i den bakplåtsklädda formen och ställ in i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
  7. Låt kakan svalna, gärna i frys/kylskåp. Skall ätas riktigt kall.
  8. Servera med vispad grädde som du smaksatt med saffran.