Börja med att koka barbequesåsen, fräs löken i olja utan att den tar färg 5-6 minuter. Blanda i alla ingredienser (utom chokladen) och låt sjuda 20 minuter utan lock.
Hacka eller bryt ner chokladen och rör om tills den har smält.
Dra av kastrullen från värmen och mixa såsen slät med stavmixer och låt svalna i rumstemperatur, tappa gärna upp såsen i en fin glasburk med lock. Såsen bör även användas rumstempererad.
Gör i ordning grillen och tänd kolen eller briketterna. Ta fram köttet då det skall vara rumstempererat innan det läggs på grillen.
Vänta tills du har fått en fin glöd (briketter skall ha blivit askgrå) på grillen.
Lägg köttet på grillen (indirekt grillning) pensla på rikligt med sås och lägg på locket på grillen med spjällen fullt öppna. Barbeque-style!
Vänd köttet och pensla på mera sås var tionde minut.
Koka småpotatisen och slå av vattnet, flytta över potatisen i en stekpanna med en stor klick smör.
Använd en grilltermometer för att hålla koll på inre temperatur på ditt kött när du räknar med att det är 10 minuter kvar för köttet, sätt på stekpannan med potatisen på högsta temperatur och ta köttet från grillen och slå in i aluminiumfolie.
Lägg på primörerna på grillen (direkt grillning) ringla över lite olja, pressa lime och salta.
Stek sedan potatisen i smör och örter samt salt (efter behag) hårt så de får en ordentlig stekyta. Servera kött med potatis, grillade primörer och resten av såsen.