Triple chocolate dream by Agnes!

Foto: TV4
Triple chocolate dream by Agnes!
12 ingredienser
50 min
En mint-kladdig chokladtårta gjord på tre sorters choklad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Botten
- 100 g smör
- 100 g mintchokladplattor
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 msk kakao
- 1,5 tsk bakpulver
Garnering 2
- 200 g färskost
- 100 g mjölkchoklad
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering 1
- 150 g mintchokladkakor
Vid servering
- färska bär (t ex hallon eller jordgubbar)
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme.
- Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchokladplattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
- Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
- Rör om noga.
- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
- Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
- Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
- Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
- Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.
- Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
- Förvara svalt.
- Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
- Serveras tillsammans med färska bär eller rakt upp å ner som den är!