Halstrad lax med bbq-sås och rostad zucchinipuré
Halstrad lax med bbq-sås och rostad zucchinipuré
12 ingredienser
30 min
Riktigt god, vällagad och enkel middag där zucchini används i såväl puré som i sallad till den halstrade och barbecuepenslade laxen.
Se Tina Nordström laga receptet

Ingredienser
- 4 zucchini (små, en ska vara till salladen)
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 1 citron
- 2 salladslökar
- 0,5 knippe färsk dill
- 4 port laxfilé (à 180 g)
- ca 1 dl barbequesås
- olivolja
- smör
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala 3 zucchinis och skiva i tjocka skivor och lägg i en ugnsform. Krossa vitlöken med skalet kvar, lägg i ugnsformen. Ringla över olivolja och salta.
- Rosta zucchinin i ugnen ca 15 minuter, den ska bli lite gyllenbrun och mjuk.
- Mixa zucchinin slät, glöm inte att ta med oljan från formen. Smaksätt med pressad citron och salt.
- Skär den resterande zucchinin i grova bitar. Strimla salladslöken. Plocka dillen.
- Stek zucchinin snabbt i olja och smör. Salta och peppra. Vänd ner lök och dill. Smaksätt med lite pressad citron.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och strö flingsalt i den. Lägg i laxbitarna och stek dem på bägge sidor i den heta pannan. Ta upp och pensla dem med barbecuesås.
- Servera laxen med zucchinipuré och den stekta zucchinisalladen.