Halloumiwrap med hummus

koket.se
Halloumiwrap med hummus
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Halloumiwrap med hummus

22 ingredienser

30 min

Hela middagen i libabröd fyllda med hemgjord hummus, krispiga grönsaker och stekt halloumi kryddad med paprikapulver. Snabbt, enkelt och riktigt gott!

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner

Halloumi

  • 2 förp halloumiost, eller grillost (à 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • paprikapulver
  • svartpeppar

Hummus

  • 1 förp färdigkokta kikärtor (à ca 400 g)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk tahinipasta
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 2-3 msk vatten (vid behov)
  • salt
  • peppar

Grönsaker och bröd

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 gurka, strimlad
  • 1 morot, riven
  • 40 g babyspenat
  • 4 libabröd (eller stora tortillabröd)

Tillbehör

  • färsk persilja
  • granatäpplekärnor (valfritt)
  • saltgurka
  • granatäpplesirap

Gör så här

  1. Häll av och skölj kikärtorna. Skala och hacka vitlöken grovt.
  2. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olivolja, spiskummin i en matberedare. Tillsätt lite vatten om det behövs för en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Skär halloumin i skivor. Hetta upp olivolja i en panna och stek halloumiskivorna gyllene på båda sidor. Krydda med paprikapulver och lite svartpeppar.
  4. Skala, halvera och skiva rödlöken tunt. Strimla gurkan. Skala och riv moroten. Skölj spenaten.
  5. Bred ut ett lager hummus på libabrödet, lägg på spenat, gurka, morot, rödlök och stekt halloumi.
  6. Strö över färsk koriander eller persilja och eventuellt granatäpplekärnor och granatäpplesirap, Rulla
  7. ihop wrapsen och servera direkt!