Halloumisallad med Rhode Island-dressing
Halloumisallad med Rhode Island-dressing
17 ingredienser
30 min
Matig och mättande sallad som blir en perfekt middag eller lunch när tiden är knapp. För att förenkla ytterligare används en färdig dressing som du enkelt piffar upp med lite chili och vinäger. Salladen passar också utmärkt att ha på buffén eller att ta med i picknickkorgen.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 225 g salladsmix (mix)
- 380 g röda linser (1 pkt kokta på tetra)
- 150 g romanticatomater
- 0,5 gurka
- 2 avokador
- 1 dl kalamataoliver, urkärnade
- 0,5 dl kapris
- 200 g halloumiost
- 1 rödlök
- 150 g fetaost
Dressing
- 1 dl Rhode Island-dressing
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk färsk timjan, finhackad
- tabasco
- chiliflakes
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Halvera tomaterna, hacka gurkan, skär oliverna i tunna ringar, häll av kapris och linser (skölj linserna i kallt vatten), hacka avokadon grovt och strimla rödlöken. Blanda allt i en skål tillsammans med salladen.
- Skär halloumin i små tärningar och stek i en stekpanna med lite olivolja tills den blir krispig på ytan och får gyllene färg.
- Blanda färdig dressing, vinäger, timjan, salt, nymalen svartpeppar, tabasco och eventuellt lite chiliflakes. Smaka av.
- Vänd ned halloumibitarna i salladen och toppa med smulad fetaost.
- Ringla över dressingen och servera genast.