Halloumigryta med tomat, linser och chili

266 röster
25 m
4
Halloumigryta med tomat, linser och chili
Foto: Siri Barje

Krämig gryta med stekt halloumi, linser, färska tomater och morötter. Serveras med ett otroligt gott kokosris. Rätten är minst lika god i matlådan dagen efter. 

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Kokosris

  • 3 dl basmatiris
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • salt

Halloumigryta

  • 400 g halloumi [2 förp]
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 3 msk olja neutral
  • 6 tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp linser, förkokta [ca 300 gram]
  • 70 g salladsmix
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kokosris
    Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart!
  2. Halloumigryta
    Hacka halloumin i tärningar och stek dem gyllene i olja, lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Skiva löken, vitlök och chili. Skala moroten och skär i mindre bitar. Stek i stekpannan i olja till de har mjuknat.
  4. Hacka tomaterna, försök spara all vätska! Häll i de färska tomaterna, buljongtärningen och eventuellt en skvätt vatten i stekpanna och låt koka i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt halloumi, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt. Salta, peppra och servera sedan med kokosris, koriander och lime!
Tips!
Currygryta med vitkål, chili och kokos

Fler vegetariska recept

laddar fler recept...

Laddar fler recept...