Halloumigryta med tomat, linser och chili

Halloumigryta med tomat, linser och chili
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumigryta med tomat, linser och chili

315

5 steg att laga

18 ingredienser

25 m

Krämig gryta med stekt halloumi, linser, färska tomater och morötter. Serveras med ett otroligt gott kokosris. Rätten är minst lika god i matlådan dagen efter. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Kokosris

  • 3 dl basmatiris
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • salt

Halloumigryta

  • 400 g halloumiost [2 förp]
  • 1 gul lök
  • 2 morot
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 3 msk neutral olja
  • 6 tomat
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp linser, förkokta [ca 300 gram]
  • 70 g salladsmix
  • 2 limefrukt
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Kokosris
    Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart!
  2. Halloumigryta
    Hacka halloumin i tärningar och stek dem gyllene i olja, lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Skiva löken, vitlök och chili. Skala moroten och skär i mindre bitar. Stek i stekpannan i olja till de har mjuknat.
  4. Hacka tomaterna, försök spara all vätska! Häll i de färska tomaterna, buljongtärningen och eventuellt en skvätt vatten i stekpanna och låt koka i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt halloumi, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt. Salta, peppra och servera sedan med kokosris, koriander och lime!
TIPS!
Currygryta med vitkål, chili och kokos

Fler vegetariska recept