Halloumigryta med tomat, linser och chili
Halloumigryta med tomat, linser och chili
18 ingredienser
25 m
Krämig gryta med stekt halloumi, linser, färska tomater och morötter. Serveras med ett otroligt gott kokosris. Rätten är minst lika god i matlådan dagen efter.
Ingredienser
Kokosris
- 3 dl basmatiris
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vatten
- salt
Halloumigryta
- 400 g halloumiost [2 förp]
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 4 klyftor vitlök
- 1 grön chilifrukt
- 3 msk neutral olja
- 6 tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 förp linser, förkokta [ca 300 gram]
- 70 g salladsmix
- 2 limefrukter
- 1 kruka koriander
- salt
- peppar
Gör så här
Kokosris
- Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart!
Halloumigryta
- Hacka halloumin i tärningar och stek dem gyllene i olja, lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
- Skiva löken, vitlök och chili. Skala moroten och skär i mindre bitar. Stek i stekpannan i olja till de har mjuknat.
- Hacka tomaterna, försök spara all vätska! Häll i de färska tomaterna, buljongtärningen och eventuellt en skvätt vatten i stekpanna och låt koka i ca 5 minuter.
- Tillsätt halloumi, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt. Salta, peppra och servera sedan med kokosris, koriander och lime!