Halloumi- och morotsvåffla

Halloumi- och morotsvåffla

12 ingredienser

30 m

Vad är det som säger att en våffla måste vara söt? Prova i stället en variant med salt halloumi och morot som väger upp med lite sötma. Grädda smeten direkt då du har rört ihop den för riktigt frasiga halloumi- och morotsvåfflor. Bjud som drinktilltugg eller förrätt.

Tips! Bryt isär våfflorna och gör små våffelsnittar med senapskräm och övriga tillbehör. I stället för räkor kan du lägga på varmrökt, kallrökt eller gravad lax.

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 halloumiostar [à 200 g]
  • 2 morötter
  • 2 msk potatismjöl
  • smör (till gräddning)
  • svartpeppar, nymalen

Senapskräm

  • 2 dl smetana
  • 2 tsk colman's senapspulver

Tillbehör

  • 2 avokador, i skivor (mogna)
  • 300 g skalade räkor, handskalade
  • färsk pepparrot, färskriven
  • dillvippa
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Grovriv halloumin. Skala och grovriv moroten.
  2. Blanda riven halloumi och rivna morötter i en skål. Tillsätt potatismjölet och rör tills allt är ordentligt blandat.
  3. Smörj ett våffeljärn med smör. Häll i 1/6 av smeten och grädda tills våfflan har fått fin färg och släpper från järnet. Upprepa med resterande smet.

Senapskräm

  1. Lägg smetana i en liten skål. Sikta ner senapspulvret och rör ihop.
  2. Toppa våfflorna med en klick senapskräm, skivad avokado och räkor. Strö över färskriven pepparrot och nymalen svartpeppar. Garnera med dill och servera med citronklyftor.
TIPS!
Tips från Colman's
Fusk-bearnaisesås på ett kick

Tips från Colman's

Fler härliga recept med Colman's produkter hittar du här

Läs mer