Halloumi med gremolata

20 m
4
Halloumi med gremolata
Foto: Jessica Frej
20 m
4

Du behöver

  • 2 pkt halloumi
  • olivolja, att steka i
  • 2 citroner
  • 2 små klyftor vitlök
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 800 g blandade smakrika tomater
  • 4 msk olivolja
  • färskt bröd
  • salt

Gör så här

  1. Stek halloumin på medelvärme i olivolja. Den ska bli genomvarm och få gyllenbrun färg.
  2. Tvätta och riv skalet av citronerna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citronsaft, citronskal, finhackad persilja, chili och vitlök.
  3. Hacka tomaterna i oregelbundna bitar.
  4. Servera den varma halloumin med gremolata, tomater, olivolja och färskt bröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept