Halloumi med gremolata

Halloumi med gremolata
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Halloumi med gremolata

10 ingredienser

20 m

Halloumi går snabbt att steka och är en ost med lång hållbarhet så passar perfekt att ha i kylen så man inte måste handla så ofta! Och det blir ljuvligt god tillsammans med den här gremolatan på citron och persilja! /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 2 förp halloumiost
  • olivolja, att steka i
  • 2 citroner
  • 2 små klyftor vitlök
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 800 g tomater, blandade smakrika
  • 4 msk olivolja
  • färskt bröd
  • salt

Gör så här

  1. Stek halloumin på medelvärme i olivolja. Den ska bli genomvarm och få gyllenbrun färg.
  2. Tvätta och riv skalet av citronerna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citronsaft, citronskal, finhackad persilja, chili och vitlök.
  3. Hacka tomaterna i oregelbundna bitar.
  4. Servera den varma halloumin med gremolata, tomater, olivolja och färskt bröd.