Halloumi med gremolata

Halloumi med gremolata
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Halloumi med gremolata

10

4 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Halloumi går snabbt att steka och är en ost med lång hållbarhet så passar perfekt att ha i kylen så man inte måste handla så ofta! Och det blir ljuvligt god tillsammans med den här gremolatan på citron och persilja! /Jessica

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 förp halloumiost
  • olivolja, att steka i
  • 2 citroner
  • 2 små klyftor vitlök
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 800 g tomater, blandade smakrika
  • 4 msk olivolja
  • färskt bröd
  • salt

Gör så här

  1. Stek halloumin på medelvärme i olivolja. Den ska bli genomvarm och få gyllenbrun färg.
  2. Tvätta och riv skalet av citronerna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citronsaft, citronskal, finhackad persilja, chili och vitlök.
  3. Hacka tomaterna i oregelbundna bitar.
  4. Servera den varma halloumin med gremolata, tomater, olivolja och färskt bröd.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer