Halloumi BBQ wrap med grönkålsslaw
Halloumi BBQ wrap med grönkålsslaw
17 ingredienser
20 m
Wrap med BBQ-glaserad halloumi, syrlig gurka och krämig coleslaw på grönkål.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
Grönkålslaw
- 2 msk majonnäs
- 2 msk yoghurt
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 tsk citron, saft
- salt
- peppar
- 70 g grönkål, riven i mindre bitar
gurka
- 0,3 gurka, tunt skivad
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt
Halloumi
- 2 förp halloumiost, i skivor
- 2 rödlökar, skivade
- 4 msk rapsolja
- 2 msk barbequesås
Servering
- 8 tortillabröd
- 1 avokado, tunt skivad
- 1 kruka koriander, hackad
Gör så här
- Blanda ihop majonnäs, yoghurt, vitlök, citronsaft, salt och peppar. Blanda ner grönkålen ordentligt i såsen och låt stå.
- Blanda gurkan med vitvinsvinäger och salt, låt stå.
- Stek halloumi och rödlök i rapsoljan i samma panna. Halloumin ska få fin färg på båda sidor och rödlöken ska bli mjuk men ej bränd. Pensla på BBQ-såsen på halloumin i slutet av tillagningen.
- Lägg grönkålslawen på ett tortillabröd, toppa med gurka, avokado, BBQ-Halloumi och strö över koriander.