Halloumi BBQ wrap med grönkålsslaw

koket.se
Halloumi BBQ wrap med grönkålslaw
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumi BBQ wrap med grönkålsslaw

17 ingredienser

20 m

Wrap med BBQ-glaserad halloumi, syrlig gurka och krämig coleslaw på grönkål.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Grönkålslaw

  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk citron, saft
  • salt
  • peppar
  • 70 g grönkål, riven i mindre bitar

gurka

  • 0,3 gurka, tunt skivad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt

Halloumi

  • 2 förp halloumiost, i skivor
  • 2 rödlökar, skivade
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk barbequesås

Servering

  • 8 tortillabröd
  • 1 avokado, tunt skivad
  • 1 kruka koriander, hackad

Gör så här

  1. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, vitlök, citronsaft, salt och peppar. Blanda ner grönkålen ordentligt i såsen och låt stå.
  2. Blanda gurkan med vitvinsvinäger och salt, låt stå.
  3. Stek halloumi och rödlök i rapsoljan i samma panna. Halloumin ska få fin färg på båda sidor och rödlöken ska bli mjuk men ej bränd. Pensla på BBQ-såsen på halloumin i slutet av tillagningen.
  4. Lägg grönkålslawen på ett tortillabröd, toppa med gurka, avokado, BBQ-Halloumi och strö över koriander.