Hallonsufflé - Johan Sörbergs recept

Hallonsufflé - Johan Sörbergs recept
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Hallonsufflé - Johan Sörbergs recept

8 ingredienser

45 min

Härligt luftig och lätt hallonsufflé. Elegant dessert som ska serveras direkt när den kommer ut ur ugnen, gärna med en kula vaniljglass.

Ingredienser

portioner

Hallonkräm

  • 150 g hallonpuré
  • 10 g potatismjöl
  • 15 g citron, färskpressad

maräng

  • 100 g äggvita
  • 10 g citron, färskpressad
  • 50 g strösocker

Till formen

  • smör
  • strösocker

Gör så här

  1. Vispa ihop hallonpuré, potatismjöl och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa äggvita och citronjuice till ett fast och vitt skum med elvisp.
  4. Tillsätt strösocker och vispa till en fast och slät maräng.
  5. Smöra 6 suffléformar. Häll i lite strösocker och "fodra" formarna med det.
  6. Blanda 1/3 av marängen med hallonkrämen. Vänd sedan när hallonmärängen i marängen.
  7. Fyll formarna till kanten med hallonmarängen.
  8. Grädda mitt i ugnen 6-9 minuter.