Hallonpajsbullar

koket.se
Hallonpajsbullar
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Hallonpajsbullar

16 ingredienser

Drömgod bulle extra allt fylld med vanilj och hallon toppad med smuldeg. Denna bulle vill du inte missa.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Bulldeg

  • 250 g mjölk [2 1/2 dl]
  • 720 g vetemjöl [12 dl]
  • 95 g strösocker [1 dl]
  • 180 g smör, rumsvarmt
  • 10 g bakpulver [1 msk]
  • 50 g jäst
  • 3 g salt [1/2 tsk]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 150 g frysta hallon

Vaniljfyllning

  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 90 g florsocker [1 1/2 dl]
  • 20 g vaniljsocker [2 msk]

Smuldeg

  • 180 g vetemjöl
  • 120 g smör
  • 45 g strösocker [1/2 dl]

Gör så här

Bulldeg

  1. Blanda samman alla ingredienser till degen i en köksmaskin med en degkrok. Kör några minuter på låg hastighet och öka sedan hastigheten. Kör degen tills den känns elastisk och fin i konsistensen. Lägg över degen på skärbräda och platta till den, plasta med plastfolie och låt vila i kylen 1-2 timmar.
  2. Ta ut degen ur kylen. Lägg den på ett lätt mjölat bord och kavla ut den ca 50 cm bred och 60 cm lång.

Vaniljfyllning

  1. Blanda samman allt till en slät och fin fyllning, låt stå ute i rumstemperatur.

Smuldeg

  1. Blanda samman allt i en bunke till smulor och ställ åt sidan.

Utbakning

  1. Bred ut ett jämt lager med vaniljfyllning över degen och strö över frysta smulade hallon.
  2. Ta tag i degens nedre del och vik till mitten, vik sedan över den övre delen så att du får ett tre slag. Kavla till degen lite lätt så att den blir 25 cm hög.
  3. Skär degen med en pizzaslicer så att du får ut 24 remsor. Twista remsorna och rulla ihop till en bulle och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bullarna jäsa 1,5 timme under duk.
  5. Sätt ugnen på 190 grader (varmluft).
  6. Pensla bullarna med ägg och strö lite smuldeg över varje bulle.
  7. Grädda bullarna 10-12 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna.