Hallonpaj med vit choklad och kokos

NYHET
Hallonpaj med vit choklad och kokos
Foto: TV4
Ronja Sjölander HSB 2024
Ronja Sjölander HSB 2024

Hallonpaj med vit choklad och kokos

13 ingredienser

50 min

En paj med smak av sommaren! Hallon läggs i en pajform och täcks med ett knäckigt smuldegstäcke med kokos och vit choklad. Enkelt att göra och svårslaget till fikat! Och självklart går det bra att göra pajen på frysta hallon.

Ingredienser

portioner

Hallonfyllning

  • 500 g hallon, färska eller frysta
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl rörsocker
  • 75 dl vit choklad, grovhackad

Smuldeg

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 150 g smör, kallt
  • 4 msk ljus sirap

Till servering

  • 1 vaniljglass (eller vaniljsås)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.

Hallonfyllning

  1. Blanda ihop bären med rörsocker och potatismjöl. Strö ut i en ugnssäker pajform. Toppa med hackad vit choklad.

Smuldeg

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Riv eller tärna smöret. Lägg i skålen.
  2. Tillsätt sirap och nyp ihop allt till en smulig deg.
  3. Fördela smuldegen jämnt över hallonen och den vita chokladen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter, pajen ska bli gyllenbrun på ytan.
  5. Ta ut pajen ur ugnen, låt svalna något och servera med en kula vaniljglass eller vaniljsås.