Hallonmuffins med pajsmul

koket.se
Hallonmuffins med pajsmul
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Hallonmuffins med pajsmul

13 ingredienser

40 min

Saftiga hallonmuffins toppas med smulpajsdeg och blir till lyxigt goda hallonsmulpajsmuffins. Perekt bjudfika, eller varför inte ta med på utflykten.

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Muffins

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl matolja
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl hallon

Pajsmul

  • 50 g smör
  • 50 g havregryn
  • 50 g strösocker
  • 50 g vetemjöl
  • 1 tsk malen kardemumma, nymalen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt. Tillsätt olja och mjölk.
  3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Rör tills välblandat. Tillsätt hallonen och rör om lätt utan att krossa bären.
  4. Mät upp ingredienserna till pajsmulet och mosa samman med fingertopparna.
  5. Fördela smeten i 12 muffinsformar, toppa med pajsmul.
  6. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter tills muffinsen fått fin färg. Testa med en sticka att den kommer ut ren.