Hallonkaka med vispad grädde

joel åhlin

Hallonkaka med vispad grädde

8 ingredienser

Härligt lättlagad hallonkaka med vispad grädde som är ljuvlig som dessert eller till fikat. Med få och enkla ingredienser är receptet perfekt för en spontan bjudning.

Ingredienser

portioner personer
  • 200 g rörsocker
  • 4 ägg
  • 200 g mandelmjöl
  • 200 g smör, brynt
  • smör och ströbröd för att smöra och bröa en form
  • 400 g färska hallon
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda socker, ägg och mandelmjöl med en visp, häll i det brynta smöret och rör ihop till en jämn smet.
  3. Lägg hallonen i en bunke och strö över potatismjöl, vänd försiktigt runt hallonen så de paneras av potatismjölet. Detta gör man för att kakan inte ska bli alltför rinnig.
  4. Smöra och bröa en springform. Om du har lite mandelmjöl över kan du "bröa" med det.
  5. Häll i häften av kaksmeten. Lägg ut hallonen som ett lager över smeten. Häll sedan över resten av smeten över hallonen.
  6. Ställ in formen i ugnen och baka i ca 25 min. Den får gärna vara lite lös i mitten. Låt svalna i formen. Skär upp bitar och servera med vispad grädde.