Halloncheesecake

Foto: Lisalove Bäckman
Halloncheesecake
7 ingredienser
20 m
Den här enkla halloncheesecaken kan barnen baka själva med lite hjälp av en vuxen.
Ingredienser
- 2 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl hallon (+ några till dekoration)
- 1 limefrukt
- 6 digestivekex
Gör så här
- Be en vuxen hjälpa dig med elvispen. Vispa grädden i en bunke tills den har blivit tjock. Men se upp! Vispa inte för länge. Då blir det smör i stället för grädde.
- Ta fram en annan bunke och blanda färskost, strösocker och vaniljsocker.
- Rör ner grädden i bunken med cream cheese och socker. Blanda noga så att smeten blir slät.
- Lägg hallonen i en liten skål och mosa dem med en gaffel. Blanda ner bärmoset i smeten.
- Tvätta limen.
- Riv av det gröna skalet på ett rivjärn. Använd sidan med de minsta hålen. Rör ner limeskalet i smeten.
- Smula sönder digestivekexen på ett fat med händerna.
- Ta fram 4 glas och lägg lite kexsmulor i botten av glasen. Fyll på med smet. Lägg på ett till lager kexsmulor. Avsluta sedan med så mycket smet som får plats i glasen. Dekorera med hallon.