Hallon och rabarbersnaps

Hallon och rabarbersnaps
Foto: Köket.se

Hallon och rabarbersnaps

4 ingredienser

Den här snapsen är somrig och god och blir vackert rosafärgad efter några dagar i kyl. Perfekt till såväl midsommar som årets kräftskiva.

Ingredienser

portioner dl
  • 70 cl vodka
  • 3 msk strösocker
  • 150 g hallon
  • 1-2 rabarber

Gör så här

  1. Skiva rabarbern tunt och låt skalet sitt kvar (färgen sitter i skalet). Lägg i en burk tillsammans med hallon, socker och vodka.
  2. Låt stå 2-3 dagar och sila sedan av rabarberna och hallonen med hjälp av en finmaskig sil eller kaffefilter.
  3. Häll upp på flaska och dekorera snapsen innan servering med färska hallon och några rabarberskal.
  4. Dekorera gärna glasen med ett hallon, tunna rabarberskal och skivade rabarberstänger rullade i socker.