Hallon med havrefras och vaniljyoghurt

Hallon med havrefras och vaniljyoghurt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hallon med havrefras och vaniljyoghurt

6 ingredienser

Frossa i säsongens färska bär. Inget är så svenskt, så nordiskt som bär. Bjud vänner från Sydeuropa och andra delar av världen på bär och berätta att du plockat dem själv i skogen, i trädgården och längs ängskanten. Garanterad succé. Servera de nyplockade bären på en bädd av frasiga havregryn, också mycket svenskt, och klicka över lite yoghurt smaksatt med vaniljsocker.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 l hallon
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker

Havrefras:

  • 2 dl havregryn
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Rör i havregrynen och låt dem bara få lite färg. Ringla över sirap. Dra från värmen och låt svalna.
  2. Fördela havregrynen i glas på fot. Lägg på generöst med hallon och droppa över matlagningsyoghurt smaksatt med vaniljsocker.