Hälleflundra i senapssås

Hälleflundra i senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hälleflundra i senapssås

12 ingredienser

Festmat!

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg hälleflundra
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ca 500 g fryst bladspenat
  • 2 morötter, finstrimlad
  • 1 purjolök, finstrimlad (liten)

Sås:

  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • 2 msk smör
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Fräs löken med smör i en traktörpanna tills den tar färg. Rör ned senap, crème fraiche och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tina spenaten på låg värme. Låt den rinna av och pressa ur vätskan. Lägg den tillbaka i kastrullen med en klick smör.
  3. Lägg fisken i traktörpanna. Täck med morot, purjo och smula ner buljongen. Slå på 2 dl vatten och sjud fisken klar ca 10 min.
  4. Ta upp fisken med hålslev. Sila skyn. Hetta upp spenaten och lägg den på ett serveringsfat. Lägg fisken över. Värm såsen och slå den över. Garnera med morot och purjo. Kokt ris till.