Halla gårds knapriga fläsksida med svål

Halla gårds knapriga fläsksida med svål
Foto: Fredrik Persson

Halla gårds knapriga fläsksida med svål

20

8 ingredienser

Knaprig fläsksida kryddad med kanel, lök och enbär. Perfekt plockmat till glöggen.

Tips till servering

**_Äppelsallad med rödlök
_**Blanda äppelklyftor med tunnskivad rödlök, lite olivolja, vinäger, salt och peppar.

**_Friterad grönkål
_**Stek i ugn på 200 grader med olja i några minuter eller fritera i 170 grader olja några sekunder, toppa med flingsalt.

Ingredienser

portioner portioner som tilltugg
  • 2 kg fläsksida, med svål
  • 0,5 fänkål
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 4-5 enbär
  • 1-2 tsk malen kanel
  • 1-2 msk honung
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Dela fläsksidan mitt itu på höjden så att du får sidan med mest svål och fett kvar.
  3. Ruta svålen i lagom stora snacksbitar, gnid in den i salt, peppar och kanel.
  4. Tvätta och skär äpple, fänkål i skivor och lägg i botten på en ugnssäker form.
  5. Mortla lite enbär och strö över. Lägg sedan sidan med svålen uppåt på denna bädd. Ugnsstek tills svålen är knaprig ca 30 minuter. Efter ca halva stektiden ringla på lite honung och baka ytterligare ca 10 minuter tills riktigt gyllene och knaprig.