• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Passionspannacotta med lime och citrongräs

Passionspannacotta med lime och citrongräs
Foto: TV4

Passionspannacotta med lime och citrongräs

16 steg att laga

17 ingredienser

Passionspannacotta med lime och citrongräs. Serveras med färsk frukt på spett och chokladdekorationer. En exotisk smaksymfoni som smälter i munnen

Vintips från Håkan
Charles de Fère Jean-Louis, nr 7425, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Ingredienser

Pannacotta 


  • 4 gelatinblad
  • 1 stjälk citrongräs
  • 5 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 1 limefrukt, rivet skal av (stor lime)

Passionsfruktssås

  • 7 passionsfrukter
  • 4 msk citron, pressad
  • 1 dl vatten
  • 1 äggula
  • 2 tsk Maizenastärkelse
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk smör

Fruktspett 


  • 0,25 ananas
  • 0,25 nätmelon
  • 0,25 vattenmelon

Chokladfigurer

  • 100 g mörk choklad 70 %

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i vatten.
  2. Krossa nederdelen av citrongräset och dela stammen.
  3. Häll mjölken, grädden och sockret i en kastrull och lägg i citrongräset.
  4. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme några minuter, tag av kastrullen och rör ner gelatinbladen ett i taget.
  5. Blanda i det rivna limeskalet och låt det svalna.
  6. Tag ut citrongräsbitarna och häll upp i portionsglas och ställ in i kylen för att stelna i minst en timme.
  7. Passionsfruktssås
    Halvera passionsfrukterna och gröp ur innehållet med en sked.
  8. Mixa passionsfrukten en kort stund med en stavmixer.
  9. Häll i citronsaften, vattnet, äggulan, Maizenastärkelsen och sockret i en rostfri kastrull.
  10. Sjud upp försiktigt men låt det inte koka, rör om tills såsen tjocknar.
  11. Tillsätt passionsfrukten och ta av från plattan.
  12. Vispa ner smöret och låt därefter såsen kallna.
  13. Fruktspett
    Skär bitar av den färska frukten och varva på små träspett.
  14. Chokladfigurer
    Värm chokladen i vattenbad på spisen.
  15. Forma figurer genom att ringla den smälta chokladen på smörplåtspapper och låt det stelna i kylen.
  16. Tag den stelnade pannacottan och häll på passionsfruktssåsen och lägg upp på tallrik tillsammans med chokladfigurerna.