Gunillas jordgubbsmousse

13 röster
4
Gunillas jordgubbsmousse
Foto: TV4

Lite pyssel krävs dagen innan du ska servera moussen. Men allt är förberett och det tar ingen tid alls när du väl ska bjuda på den här desserten.

4
4 portioner

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 200 g jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggvita
  • 1 msk strösocker
  • ev 1 droppe röd hushållsfärg

Till servering:

  • 8 färska jordgubbar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Snoppa och skölj jordgubbarna. Mixa jordgubbarna tillsammans med ½ dl socker. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med lite av jordgubbarna i en kastrull.
  2. Vispa grädden. Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt 1 msk socker och vispa ytterligare en liten stund. Blanda ner det avsvalnade gelatinet i resten av jordgubbarna och grädden. Vänd sedan ner äggvitan. Vill du förstärka färgen på moussen kan du eventuellt tillsätta hushållsfärg.
  3. Fördela moussen i 8 klickar på bakplåtspapper. Täck med folie och frys över natten. Ta fram ca 10 minuter före servering. Hacka de färska jordgubbarna grovt. Varva mousse och jordgubbar i serveringsskålar.
26 januari 2009