Ta fram vegoköttet i god tid och låt det tina om det varit fryst.
Skala och hacka löken fint.
Skala moroten och skär i tunna halvmånar.
Skala och finhacka vitlöken och riv ingefäran.
Värm upp rapsolja i en stekpanna med höga kanter.
Stek vegoköttet och moroten på medelhög värme tills vegoköttet börjar bli lite knaprigt.
Sänk värmen något och tillsätt kryddorna, löken, ingefäran och vitlöken och fräs någon minut till. Löken ska börja mjukna och det ska börja dofta gott. Var försiktig så du inte bränner ingefäran och vitlöken, då blir det beskt.
Tillsätt därefter grädden, grönsaksbuljongen, sojasåsen, salt och peppar och låt koka i ca 15 minuter.
Smaka av och späd med vatten efter behov.
Nu kan du toppa det hela med en skvätt limejuice och en näve koriander om du vill känna dig äventyrlig. Det gjorde aldrig pappa, men jag gillar den indiska touchen!
Servering
Koka riset enligt instruktioner på förpackningen och gör en enkel grönsallad efter eget tycke och smak!