Gula sillen

Gula sillen
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gula sillen

9 ingredienser

Den här sillrätten i senapssås är läcker på sillbordet eller som lunchrätt.

Ingredienser

portioner
  • 3 inläggningssillfiléer

Sås:

  • 4 äggulor
  • 3 msk matättika
  • 1 gul lök, riven
  • 2 msk smör
  • 1 tsk senap
  • salt
  • 2 tsk farinsocker
  • gräslök, klippt

Gör så här

  1. Skär sillen i bitar. Blanda äggulor, ättika, riven lök, smör, senap, salt och socker i en kastrull. Sjud på lägsta värme under kraftig omrörning tills såsen tjocknar. Den blir lite grynig av löken.
  2. Låt kallna, vänd ner sillen och smaka av med salt. Lägg upp på fat och garnera med gräslök.