Baba Ganoush

Baba Ganoush

Av: Guckalandslaget

8 ingredienser

20 min

Röra på bakad och mosad aubergine som blandas med citron, vitlök och sesampasta.

Ingredienser

  • 2 aubergines
  • 1 msk tahinipasta
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Skär ett par snitt i skinnet på auberginerna, lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen. Rulla runt dem då och då. Auberginerna är klara när de är riktigt mjuka och har fått lite grillfärg. Dra av skinnet och pressa ut överflödig vätska med hjälp av ett durkslag.
  3. Lägg inkråmet från auberginerna i en matberedare tillsammans med tahini, citronsaft, spiskummin och vitlök. Mixa till en jämn röra. Blanda eventuellt i en skätt olivolja och smaka av med salt och peppar. Om man tycker konsistensen blir för lös kan man mixa i lite vitt bröd.