Gubbröra på rågbröd

Foto: Tv4
Gubbröra på rågbröd
13 ingredienser
30 m
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Gubbröra
- 1 burk matjessill, finhackad [à 200 g]
- 2 ägg, hårdkokta och finhackade
- 1 dl majonnäs
- 2 msk crème fraîche
- tabasco, några droppar
- worcestersås, några droppar
- 1 msk tomatjuice
- 1 gul lök, skalad och finhackad
- 1 msk färsk dill, finhackad
Rågbröd och kavringssmul
- 2 skivor danskt rågbröd
- 2 skivor kavring
- 25 g smör
- färsk dill, till garnering
Gör så här
Gubbröra
- Låt matjessillen rinna av.
- Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka i 8 minuter. Häll av kokande vatten och häll på kallt vatten. Låt stå i någon minut i det kalla vattnet. Skala äggen.
- Blanda majonnäs, crème fraiche, tabasco, worcestersås, basilika och tomatjuice i en stor skål.
- Finhacka matjessillen, ägg, lök och dill. Rör ner allt i skålen med övriga ingredienser.
Rågbröd och kavringssmul
- Mixa brödskivorna i en mixer.
- Stek smulet på medelstark värme i smör ca 7-8 minuter.
- Forma till runda puckar och lägg dem på serveringstallrikar
Servering
- Fördela gubbröran på brödsmulet och garnera med dill.