• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gubbröra på lax, ansjovis, rödlök och dill

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Gubbröra på lax, ansjovis, rödlök och dill

3 steg att laga

13 ingredienser

Maya Samuelssons dryckestips

Simplex
Belgien
Nr: 11953

Brutal Brewing Raspberry Weissbock
Sverige
Nr: 31504

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 loin fröyalax
  • 3 ägg, lättkokta
  • 1 ask machésallad
  • 1 liten burk ansjovis
  • 1 knippe knipplök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 10 färskpotatisar
  • 2 dl gräddfil
  • vitpeppar
  • salt
  • 1 citron
  • rapsolja

Gör så här

  1. Dela potatis och sommarlök, rippla lite rapsolja över och krydda med salt och vitpeppar. Rosta i 200 grader i ca 20 min (beroende på storlek). Låt svalna lite.¨
  2. Skär laxen i tunna skivor, skölj salladen .
  3. Lägg ut potatis och lök på ett fat och fördela salladen och fördela lax, ansjovis, ägg och toppa med dillvippor, klippt gräslök och gräddfil på .Servera med citron.