Gubbröra på lax, ansjovis, rödlök och dill

4 - 6

Maya Samuelssons dryckestips

Simplex
Belgien
Nr: 11953

Brutal Brewing Raspberry Weissbock
Sverige
Nr: 31504

23 juni 2017
4 - 6

Du behöver

  • 1 loin fröyalax
  • 3 ägg, lättkokta
  • 1 ask machesallad
  • 1 liten burk anjovis
  • 1 knippe sommarlök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 10 färsk potatisar
  • 2 dl gräddfil
  • vitpeppar och salt
  • 1 citron
  • rapsolja

Gör så här

  1. Dela potatis och sommarlök, rippla lite rapsolja över och krydda med salt och vitpeppar. Rosta i 200 grader i ca 20 min (beroende på storlek). Låt svalna lite.¨
  2. Skär laxen i tunna skivor, skölj salladen .
  3. Lägg ut potatis och lök på ett fat och fördela salladen och fördela lax, ansjovis, ägg och toppa med dillvippor, klippt gräslök och gräddfil på .Servera med citron.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept