Gubbröra på lax, ansjovis, rödlök och dill

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gubbröra på lax, ansjovis, rödlök och dill

6

3 steg att laga

13 ingredienser

Maya Samuelssons dryckestips

Simplex
Belgien
Nr: 11953

Brutal Brewing Raspberry Weissbock
Sverige
Nr: 31504

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 loin fröyalax
  • 3 ägg, lättkokta
  • 1 ask mâchesallad
  • 1 liten burk ansjovis
  • 1 knippe knipplök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 10 färskpotatisar
  • 2 dl gräddfil
  • vitpeppar
  • salt
  • 1 citron
  • rapsolja

Gör så här

  1. Dela potatis och sommarlök, rippla lite rapsolja över och krydda med salt och vitpeppar. Rosta i 200 grader i ca 20 min (beroende på storlek). Låt svalna lite.¨
  2. Skär laxen i tunna skivor, skölj salladen .
  3. Lägg ut potatis och lök på ett fat och fördela salladen och fördela lax, ansjovis, ägg och toppa med dillvippor, klippt gräslök och gräddfil på .Servera med citron.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer