Gryta med kikärter och lamm

Gryta med kikärter och lamm
Foto: TV4

Det finns säkert lika många recept på marockansk lammgryta som det finns husmödrar i Marocko. Här kommer ett av dem.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 8 kotletter av lammbog
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl passerade tomater
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • 1 burk kokta kikärter
  • 3 röd spansk peppar
  • 1 grön spansk peppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 225 g haricots verts
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk citronpeppar

Till servering:

  • inlagda fefferoni
  • 4 portioner kokt couscous

Gör så här

  1. Skala och skiva lökarna. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Skala palsternackan och skär den i tärningar. Skär den röda spanska pepparen på längden, skrapa ut kärnorna och finhacka fruktköttet. Skär den gröna på samma sätt och skär i mindre bitar. Låt kikärterna rinna av. Fräs löken i olivoljan på medelvärme. Låt morotsbitar och palsternacka fräsa med.
  2. Häll på passerade tomater och buljong. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt lammkotletterna och kikärterna och krydda med salt och peppar. Låt grytan sjuda under lock i 30 minuter.
  3. Tillsätt den spanska pepparen och pressa ner 3 av vitlöksklyftorna. Lägg på lock och låt sjuda i ytterligare 20 minuter. Tillsätt då haricots verts och krydda med resten av vitlöken. Lår sjuda i 5 minuter till och avsluta med att krydda med salt, peppar, kajenn och citronpeppar. Servera grytan med fefferoni och couscous.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept