Skala och skiva lökarna. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Skala palsternackan och skär den i tärningar. Skär den röda spanska pepparen på längden, skrapa ut kärnorna och finhacka fruktköttet. Skär den gröna på samma sätt och skär i mindre bitar. Låt kikärterna rinna av. Fräs löken i olivoljan på medelvärme. Låt morotsbitar och palsternacka fräsa med.
Häll på passerade tomater och buljong. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt lammkotletterna och kikärterna och krydda med salt och peppar. Låt grytan sjuda under lock i 30 minuter.
Tillsätt den spanska pepparen och pressa ner 3 av vitlöksklyftorna. Lägg på lock och låt sjuda i ytterligare 20 minuter. Tillsätt då haricots verts och krydda med resten av vitlöken. Lår sjuda i 5 minuter till och avsluta med att krydda med salt, peppar, kajenn och citronpeppar. Servera grytan med fefferoni och couscous.