Grönsakssoppa med tortellini och örtpesto

Grönsakssoppa med tortellini och örtpesto

9 ingredienser

20 min

Svegro Örtpesto Basilika

Örtpesto Basilika

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök, liten
  • 1 zucchini, liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 250 g färsk tortellini (ostfyllning)
  • 1 förp cannellinibönor [400 g]
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika

Gör så här

  1. Ansa purjolöken, dela den på längden, skölj den längs med bladen och skiva den. Skölj zucchinin och skär den i kvartar. Skölj haricots verten och dela dem i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Fräs allt i någon minut i olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Häll på buljongen och låt koka upp.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg i pastan i den kokande buljongen och låt koka i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Lägg i ärtor och bönor när 1 minut av koktiden återstår.
  4. Koka upp, rör i hälften av peston, häll upp i skålar och servera tillsammans med resterande pesto.