Grönsaksragu med tagliatelle

NYHET
Grönsaksragu med tagliatelle
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grönsaksragu med tagliatelle

15 ingredienser

25 min

Siri bjuder på en riktigt örtig och god ragu som serveras med tagliatelle. Perfekt middagstips som går att variera med det man har hemma.

Ingredienser

  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 200 g champinjoner
  • 1 morot
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 hela konserverade tomater
  • olivolja, till stekning
  • 1 bit parmesanost
  • 400 g tagliatelle

Gör så här

  1. Hacka alla grönsaker i små bitar. Hacka lök, vitlök samt hacka örterna fint.
  2. Stek zucchini, aubergine, morot och svamp gyllene i olivolja. Salta och ställ åt sidan.
  3. Stek lök och vitlök i samma gryta tills gyllene, tillsätt grönsakerna.
  4. Ha i tomatpuré och örter. Stek tills tomatpurén skär sig.
  5. Tillsätt vin och hela tomater, buljongtärning, salt och peppar.
  6. Låt koka utan lock i 15 min.
  7. Servera med tagliatelle och riven parmesan!