Grönsakspulao på ragi

Grönsakspulao på ragi
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Grönsakspulao på ragi

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

20 m

”Pulao brukar göras på ris, men när jag har experimenterat med hirs har det blivit väldigt bra. Rätten kan innehålla såväl grönsaker som kyckling, kött, ägg eller räkor. Men framförallt är det kryddorna som gör den här risrätten så god. Det här receptet är en vegetarisk variant som är vanlig i Indien.” /Malin Mendel

Ingredienser

portioner
  • 4 port hirs (enligt förpackningen)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 bay leaf (förväxla inte med lagerblad)
  • 4 kardemummakapslar (gröna)
  • 1 kanelstång
  • 1 torkad chilifrukt (hel)
  • 4 dl grönsaker, kokta i bitar (t.ex. morötter, ärter och haricots verts)
  • salt
  • 1 dl färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Koka hirs enligt anvisning på förpackningen.
  2. Värm oljan i en kastrull. Fräs spiskumminfrön till de ger ett sisslande ljud ifrån sig. Tillsätt övriga kryddor och stek i några minuter.
  3. Häll i de kokta grönsakerna. Salta och fräs runt grönsakerna så de tar åt sig av smaken av kryddorna.
  4. Vänd ner den kokta hirsen. Blanda och strössla över lite hackad koriander. Servera till en gryta.