Grönsaksfritters med med chili och yoghurtsås

koket.se
Grönsaksfritters med med chili och yoghurtsås
Cina Risberg
Cina Risberg

Grönsaksfritters med med chili och yoghurtsås

Av: Cina Risberg

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

20 m

De här fritterserna är ett perfekt sätt att ta vara på torra brödkanter och ensamma grönsaker. Våga variera grönsaker beroende på vad du har hemma. Servera fritterserna till en bit kött,fisk eller kyckling eller bara som de är och dippa i yoghurtsåsen.

Tips på kokbok!
Lunch hemma vit bakgrund

Tips på kokbok!

Receptet kommer från Cinas bok "Lunch hemma" - en inspirerande bok för att ta tillvara på allt i kylen!

Läs mer

Se Cina Risberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Grönsaksfritters

  • 0,5 zucchini
  • 2 morötter (små)
  • 2 salladslökar
  • 2 ägg
  • 2 dl brödsmulor
  • salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja (till stekning)

Yoghurtdipp

  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1-2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • 0,5 citron, zest
  • ca 0,5 krm chiliflakes
  • ca 0,5 krm flingsalt

Gör så här

Grönsaksfritters

  1. Riv eller strimla grönsakerna fint.
  2. Blanda grönsakerna med ägg och brödsmulor.
  3. Tillsätt salt samt chiliflakes och smaka av.
  4. Låt stå i 5 minuter så att brödsmulet mjuknar och suger åt sig vätskan från zucchinin.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja.
  6. Använd en matsked och klicka ner grönsakssmeten i stekpannan. Tryck till lätt med baksidan av skeden.
  7. Stek på medelvärme så att fritterserna får gyllene färg och känns krispiga. Vänd och stek lika länge på andra sidan.

Yoghurtdipp

  1. Riv ner vitlöken i yoghurten och blanda.
  2. Ringla över olivolja och honung.
  3. Riv över citronzest, chiliflakes och flingsalt.