Grönsaksbuljong

Grönsaksbuljong
Foto: TV4
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Grönsaksbuljong

11 ingredienser

1 h

"Vad är det som gör att soppor, såser och grytor får det där lilla extra? Det som lyfter alla smaker några extra snäpp. En riktigt god buljong såklart!" /Erik Videgård

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 2 morötter, grovhackad (stora)
  • 2 stjälkar stjälkselleri, grovhackad
  • 1 gul lök, grovhackad (stor)
  • 1 msk rapsolja
  • 6 salladslökar, grovhackade
  • 8 klyftor vitlök, finhackade
  • 8 stjälkar färsk bladpersilja
  • 6 stjälkar färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 l vatten
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta och tillsätt oljan.
  2. Fräs samtliga ingredienser (utom salt och vatten) under omrörning tills det börjar brynas, ungefär 10 minuter.
  3. Tillsätt vattnet och sjud utan lock i 1 timme.
  4. Sila av och smaka av med salt.
  5. För att få en mer koncentrerad smak kan du låta buljongen sjuda ytterligare.