"Vad är det som gör att soppor, såser och grytor får det där lilla extra? Det som lyfter alla smaker några extra snäpp. En riktigt god buljong såklart!" /Erik Videgård
Ingredienser
4 - 6 portioner
2 morötter, grovhackad (stora)
2 stjälkar stjälkselleri, grovhackad
1 gul lök, grovhackad (stor)
1 msk rapsolja
6 salladslökar, grovhackade
8 klyftor vitlök, finhackade
8 stjälkar färsk bladpersilja
6 stjälkar färsk timjan
2 lagerblad
2 l vatten
salt
Gör så här
Hetta upp en gryta och tillsätt oljan.
Fräs samtliga ingredienser (utom salt och vatten) under omrörning tills det börjar brynas, ungefär 10 minuter.
Tillsätt vattnet och sjud utan lock i 1 timme.
Sila av och smaka av med salt.
För att få en mer koncentrerad smak kan du låta buljongen sjuda ytterligare.