Grönsaksbars

Grönsaksbars
Foto: Ulrika Pousette
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Grönsaksbars

0

9 ingredienser

30 m

"Bars tänker en ju ofta ska vara gjorda på nötter eller dadlar, och inget fel i det. Men ibland är det gott med något som smakar mer “matigt”. Visste du att det går att göra bars på grönsaker och kikärtor? Nähä, men nu vet du! Och jag hoppas att du testar också, för det är riktigt smarrigt! Perfekt för utemellis – eller innemellis för den delen." /Hanna Olvenmark

portioner_under_tian_bokomslag

Receptet är ur boken Portionen under tian - Äta ute av Hanna Olvenmark, Ordfront förlag.

Ingredienser

portioner4
  • 1 dl fryst bladspenat
  • 1 dl fryst majs
  • 1 morot
  • 1 dl riven ost
  • 3 dl färdigkokta kikärtor (drygt 1 dl torkade)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ev vetemjöl (eller havregryn)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tina spenaten och majsen. Krama ur vattnet ur spenaten.
  3. Riv morötter och ost grovt.
  4. Mixa kikärtorna i en blender eller med en stavmixer till en slät smet. Blanda ihop kikärtssmeten med riven morot, ost, spenat, majs, smulad buljong, oregano och rökt paprikapulver. Det ska bli en fast, jämn smet. Blir den lös kan du tillsätta lite mjöl eller havregryn för att få den fastare.
  5. Forma till bars eller puckar. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna (de är lite mjuka när det är precis nygräddade och behöver svalna för att bli fasta).
  6. Ät direkt eller förvara i kyl eller frys.
TIPS!
portioner_under_tian_bokomslag

Receptet är ur boken "Portionen under tian - Äta ute"

läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

7 grymma tillbehör till burgaren

Från tryffelmajonnäs till krämig coleslaw

Läs mer