Grönkålssallad med parmesandressning och tranbär

15 m
Grönkålssallad med parmesandressning och tranbär
Foto: Jessica Frej
15 m

Du behöver

  • 70 g naturella macadamianötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1,5 msk äppelcider vinäger
  • 0,5 msk ljus soja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 dl finriven parmesan
  • 250 g grönkål
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nötterna på en plåt och rosta i 5-8 minuter så de blir gyllene.
  2. Ta fram en salladskål. Rör ihop majonnäs, dijonsenap, vinäger och soja i skålen. Pressa i vitlöken och tillsätt parmesan. Rör om.
  3. Riv ner små blad av grönkål, allt utom stjälkarna. Blanda ihop grönkålen med dressingen med rena händer så allt blandas väl.
  4. Hacka nötterna och strö över grönkålssalladen. Toppa med tranbären och servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept