Grönkålssallad med apelsin

Grönkålssallad med apelsin
Foto: Johan Carlén
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Grönkålssallad med apelsin

10 ingredienser

15 min

Grönkålssallad med apelsin, rostade mandlar och granatäpplen är en fräsch sallad som kommer lyfta julbordet!

Ingredienser

portioner
  • 3 apelsiner
  • ca 2 dl dadlar, kärnfria
  • 100 g sötmandel
  • 1 citron, saft och zest
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • ca 0,5 dl olivolja
  • ca 150-200 g grönkål
  • salt
  • 1 granatäpple, urkärnat

Gör så här

  1. Filéa apelsinerna och hacka dadlarna.
  2. Rosta mandlarna på 160 grader i ungefär 10 minuter. Ta ut och låt svalna och hacka dem därefter grovt.
  3. Blanda en dressing av citronsaft, citronzest, balsamvinäger, honung och olivolja.
  4. Repa grönkålen (dvs. ta bort stjälkarna) och massera den sedan med dressingen.
  5. Blanda upp grönkålen med dadlarna och granatäpplena.
  6. Toppa slutligen salladen med mandlarna och apelsinfiléerna.