Grönkålspasta med oliver
Grönkålspasta med oliver
9 ingredienser
25 min
Pastamiddag som du lagar i rekordfart med grönkål, svarta oliver och pecorino. Passar även utmärkt i matlådan dagen efter.
Ingredienser
- 400 g pasta, t ex fusilli
- ca 250 g grönkål
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl pinjenötter
- 2 dl svarta oliver utan kärnor, gärna taggiascheoliver
- 150 g pecorinoost
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet när du häller av den.
- Riv av grönkålsblad från stjälkarna. Skär bladen i mindre bitar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja. Rosta ca 5 minuter i ugnen.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
- Skala och skiva vitlöken tunt. Stek den i olivolja tills den fått lite färg. Tillsätt den rostade grönkålen och oliverna. Stek ytterligare några minuter.
- Blanda pastan med grönkålsblandningen och lite av pastavattnet. Rör om väl. Tillsätt riven pecorino och blanda till en lite krämig konsistens.
- Servera grönkålspastan med de rostade pinjenötterna.