Grönkålspasta med oliver

Grönkålspasta med oliver
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Grönkålspasta med oliver

9

7 steg att laga

9 ingredienser

25 min

Pastamiddag som du lagar i rekordfart med grönkål, svarta oliver och pecorino. Passar även utmärkt i matlådan dagen efter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g pasta, t ex fusilli
  • ca 250 g grönkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 dl svarta oliver utan kärnor, gärna taggiascheoliver
  • 150 g pecorinoost
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 3 dl av pastavattnet när du häller av den.
  3. Riv av grönkålsblad från stjälkarna. Skär bladen i mindre bitar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja. Rosta ca 5 minuter i ugnen.
  4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
  5. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek den i olivolja tills den fått lite färg. Tillsätt den rostade grönkålen och oliverna. Stek ytterligare några minuter.
  6. Blanda pastan med grönkålsblandningen och lite av pastavattnet. Rör om väl. Tillsätt riven pecorino och blanda till en lite krämig konsistens.
  7. Servera grönkålspastan med de rostade pinjenötterna.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer